2017 m. lapkričio 13 d., pirmadienis

pasta su kalmaro čiuptuvais

Pasiilgom makaronų. Šiandien padažą gaminam pagal tradicinį savo receptą, tik dar dėsime kalmaro čiuptuvų, kuriuos vakar nučiupome prekybos centre ir išsivirėme iš vakaro.

Reikės:
spaghetti makaronų,
2 didelių kalmaro čiuptuvų,
saliero šaknies,
keleto skiltelių česnako,
keleto saulėje džiovintų pomidorų,
250 g natūralių pomidorų padažo,
2-3 ančiuvių,
šaukšto kaparėlių,
čili pipiro,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos,
petražolių.


Keptuvėje alyvų aliejuje apkepiname smulkintą salierą, keletą griežinėlių čili pipiro ir česnaką.
Paeiliui dedame sutrintus ančiuvius (jie pamaišius ištirpsta), sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pomidorų padažą, kaparėlius, beriame druską ir viską pakepiname, kol išsiskleidžia aromatai.
Išvirtus kalmaro čiuptuvus (verdu pagal šį receptą, kaip ir aštuonkojį) supjaustome riekelėmis ir dedame paskiausiai į padažą, kad vos spėtų sušilti.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės, suverčiame į pagamintą padažą (su šlakeliu vandens iš makaronų), viską išmaišome ir išjungiame.
Dedant į lėkštes užbarstome juodųjų pipirų ir smulkintų petražolių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą