2017 m. lapkričio 11 d., šeštadienis

kepta lašiša: skandinaviškai lietuviškas variantas

Šis lašišos pateikimo variantas gimė visiškai atsitiktinai, tiesiog iš produktų, kurie tą vakarą buvo šaldytuve.
Bet tikrai tikrai labai vertas dėmesio.

2 porcijoms reikės:
400 g lašišos file,
1 svogūno,
saliero šaknies,
gabalėlio moliūgo,
skiltelės česnako,
raudongūžio kopūsto (lyginant su kitomis daržovėmis nemažai),
granato sėklų,
balzamiko,
natūralaus jogurto,
agurko,
kaparėlių,
alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,
citrinos,
grūstų pipirų,
druskos,
krapų,
petražolių,
pipirinės.


Pirmiausiai pasigaminame padažą - sumaišome jogurtą, šlakelį alyvų aliejaus, susmulkintą agurką, krapus, petražoles, kaparėlius, šlakelį citrinos sulčių.

Keptuvėje šlakelyje aliejaus apkepiname smulkintą svogūną, saliero šaknį, moliūgą, kiek vėliau dedame smulkintas česnako skilteles ir dar truputį vėliau smulkintą kopūstą, viską gerokai pakepiname, kol kopūstas suminkštėja, pabaigoje dedame granatų sėklas, šlakstome balzamiko, citrinos sulčių ir beriame druskos.

Galiausiai keptuvėje ant šlakelio alyvų aliejaus kepame lašišą (pirmiau oda į apačią), vos po keletą minučių abi puses, kad vidus būtų dar neperkepęs.
Iškepus beriame druskos ir pipirų, uždedame po gabalėlį sviesto, kad ištirptų kol karšta, prieš valgant pašlakstome citrinos sulčių, puošiame pipirine.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą