2017 m. lapkričio 10 d., penktadienis

ančiukų file su keptomis daržovėmis

Labai mėgstu antieną. Nors ją gaminame gana dažnai, šis receptas čia tik antras, nes visada gaminame panašiai, trumpas kepimas + pakeptos daržovės, dar labai prie antienos man tinka apelsinas kažkokia forma... Na tai šį kartą 2-3 porcijoms reikės:

500 g šviežios ančiukų file su oda (2 nemaži gabalėliai),
2 nedidelių morkų,
saliero šaknies,
gabalėlio moliūgo,
1 apelsino,
salotų ir špinatų lapų,
keleto ridikėlių,
trupučio parmigiano,
alyvų aliejaus,
kuokšto petražolių,
2 skiltelių česnako,
šlakelio balzamiko,
šlakelio figų padažo,
čili prieskonių,
grūstų pipirų,
druskos.


Pirmiausiai pasigaminame salotas iš suplėšytų salotų ir špinatų lapelių, plonai suraikytų ridikėlių, sutrintos vienos česnako skiltelės, tarkuoto parmigiano, petražolių ir prieš pateikiant sumaišysime viską su alyvų aliejumi.  

Antieną nuplauname, gerai nusausiname, kepame sausoje keptuvėje ant abiejų pusių po 3-4 minutes, priklausomai nuo file dydžio, kad vidus būtų rausvas (mūsų gabalėliai buvo nemaži, tad kepė kiek ilgiau). Pirmiau kepame oda į apačią.
Iškeptą antieną išimame iš keptuvės ir aptepame improvizuotu padažu paruoštu iš balzamiko ir figų padažo, susmulkintos česnako skiltelės, čili prieskonių, druskos, pipirų, smulkintų petražolių ir paliekame šiltai pailsėti 10 min, kol iškeps garnyras.

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname stambiais šiaudeliais supjaustytą saliero šaknį, po minutės dedame riekelėmis supjaustytą morką, už keleto minučių dedame smulkintą moliūgą ir apelsiną, viską kepame kol gražiai apskrunda, pabarstome druska.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą