2017 m. kovo 13 d., pirmadienis

džiovintų baravykų, perlinių kruopų ir "galkų" sriuba

Dar viena soti ir labai gardi sriuba, kai norisi "du viename" - po tokios sriubos nelabai riekės antro patiekalo. Ypač man sriubos norisi sugrįžus po atostogų iš tolimų egzotiškų kraštų...

Reikės:
1 svogūno,
1,5 saliero stiebo,
2 morkų,
2 skiltelių česnako,
sultinio,
saujos perlinių kruopų,
saujos džiovintų baravykų,
1 bulvės,
1 batato,
lauro lapų,
čiobrelių,
rozmarino,
tarkuoto muskato,
paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,
saujos krapų ir petražolių,

"galkoms":
350 g maltos kalakutienos,
1 kiaušinio,
džiūvėsėlių,
tarkuoto muskato,
pipirų ir druskos.


Pirmiausiai užmerkiame perplautas vandeniu perlines kruopas (galima ir iš vakaro), bei karštame vandenyje išmirkome džiovintus grybus.
Gaminame "galkas" - sumaišome mėsą ir visus priedus, padarome mažus kamuoliukus ir apčirškiname puode storu dugnu šlakelyje aliejaus, išimame.
Tada susmulkiname svogūną, salierą, morkas, apkepiname, pabaigoje išspaudžiame porą skiltelių česnako, permaišome ir pilame sultinį.
Į sriubą sudedame "galkas", dedame išmirkytas kruopas ir baravykus, smulkintą bulvę ir batatą, sudedame prieskonius, verdame kol daržovės suminkštės.
Žalumynus susmulkiname ir dedame jau įpylus į lėkštes.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą