2017 m. kovo 26 d., sekmadienis

salotos su halloumi sūriu

Kas nežino, tai halloumi sūris yra toks specialiai kepimui arba grilinimui skirtas sūris iš Kipro. Nors mes mėgstam pasikepti ir lietuvišką varškės sūrį, šis yra gerokai riebesnis, todėl kepdamas nepabyra ir neišsilydo, žodžiu, idealiai pritaikytas gražiai apskrusti. Taigi salotoms reikės to, ką rasite šaldytuve, pavyzdžiui:

gabalėlio halloumi sūrio,
romaninės salotos lapų,
pomidoro,
agurko,
apelsino,
keleto saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
kelepto kaparių,
saujos kanapių sėklų,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.


Salotas suplėšome, griežinėliais supjaustome pomidorą, agurką, apelsiną, dedame pasmulkintus džiovintus pomidorus ir kaparius.
Lengvai paskrudiname kanapių sėklas.
Sūrį suraikome neplonais griežinėliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
Dedame sūrį ant salotų, beriame skrudintas kanapių sėklas, šlakstome aliejumi.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą