2017 m. vasario 7 d., antradienis

pyragėliai su ricotta ir špinatais

Kažkada baisiai pamėgta "mantingos" tešla, pastaraisiais metais labai retai mano virtuvėje naudojama. Kepdavau su ja milijonus dalykų nuo saldžių krepšelių ir pyragėlių iki visai nesaldžių pyragų... Žodžiu, šiandien atsiprašysiu šaldiklio kamputyje gulinčios tešlos lapelių ir kepsiu pyragėlius pagal labai seną ir labai paprastą draugės Daivos receptą :)

Reikės:
500 g. špinatų,
250 g. indelio ricotta sūrio,
1 kiaušinio,
3 skiltelių česnako,
žiupsnelio druskos,
6-7 lapelių sluoksniuotos tešlos.


Špinatų iš tikrųjų dedu iš akies (kad būtų žalia), tiks ir šaldyti ir švieži (šaldytus perliejame karštu vandeniu, o šviežius reikėtų keletą minučių pavirti), jeigu reikia pasmulkiname.
Keptuvėje ant šlakelio alyvų aliejaus pakepiname paruoštus špinatus su sutraiškytomis česnako skiltelėmis (paskui česnakus galima išimti) ir žiupsneliu druskos.
Atvėsintus špinatus sumaišome su ricotta, įmušame kiaušinį ir dedame į atšildytos tešlos kvadratėlius, iš kraštų "suimame" per centrą ir suspaudžiame (arba formuojame kitokius pyragėlius).
Šauname į 180°C orkaitę ir kepame apie 30 minučių kol gražiai pagelsta.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą