2016 m. birželio 15 d., trečiadienis

charčio

Sriubas gaminame tikrai dažnai, o visokios sočios sriubios, beveik kaip "du viename" - tarp sriubos ir troškinio, kur yra ir ką pakramtyti yra tikras išsigelbėjimas ir džiaugsmas skrandžiui. Užtenka vieno patiekalo, o esi visiškai sotus. Ir dažniausiai netgi ne vieną dieną.
Charčio yra ne toks senas mūsų atradimas, gal kokio pusmečio. Valgyt ją visada mėgom, bet va pagaminti taip rimtai gruziniškai, kažkaip nebandėm. Mūsų charčio tiesiog tobulo skonio – nesu tokios geros niekur ragavusi. Netikit? Pabandykit. 

Reikės:
gero jautienos sultinio (verdame iš jautienos šonkaulių) arba 300 g jautienos faršo,
1 paprikos,
2 morkų,
1 saliero stiebo,
1 svogūno,
3-4 š. ryžių,
1/2 česnako galvos,
2 pomidorų arba pomidorų pastos,
sauja graikiškų riešutų,
keleto lauro lapų,
1 a. š. kumino,
1 a. š. džiovintos kalendros,
1 a. š. chimeli suneli prieskonių,
0,5 a. š. rūkytos paprikos, 
1 š. saldžios paprikos miltelių,
juodų pipirų grūdelių,
druskos,
čili pipiro pagal aštrumą,
1 a. š. granatų padažo (arba keletą sutrintų slyvų), 
sauja šviežios kalendros,
sauja baziliko lapelių (nebūtinai),
sauja petražolių. 

Pirmiausiai puode storu dugnu gerai apkepame gabalėliais supjaustytus jautienos kaulus (arba pačirškiname faršą), kaulus išimame, tada sudedame susmulkintas daržoves: papriką, morkas, svogūną, salierą, viską vėl gerai apkepiname.
Į puodą ant daržovių pilame vandenį, atgal sudedame kauliukus (arba jau paruoštą jautienos sultinį) ir verdame gerą pusvalandį.
Sudedame nuplautus ryžius, česnaką sutrintą su graikiškais riešutais iki tyrelės, nuluptus pomidorus, visus džiovintus prieskonius, sukapotą čili pipirą, granatų padažą ir verdame dar pusvalandį.
Pabaigoje sudedame susmulkintus žalumynus: kalendrą, baziliką ir petražoles.
Skanaus!


p.s. aromatai neįtikėtinai fantastiški :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą