2016 m. birželio 11 d., šeštadienis

... pica pica

Picą namie gaminam laaabai retai, nes tikrą picą namie pasigaminti neįmanoma. Reikėtų ir specialios malkomis kūrenamos krosnies, ir specialių itališkų miltų... o aš net nesu niekada tešlos picai pati gaminusi. Gaminam iš "parduotuvinės" tešlos picai. Nusiperki tokį suvyniotą šviežios iškočiotos tešlos gabalą susuktą į sviestinį popierių, ir viskas, belieka tik ant viršaus sudėti norimus ingredientus. O mūsų mėgstamiausia pica turėtų atrodyti maždaug taip:

reikės:
tešlos picai,
trintų pomidorų padažo,
2 skiltelių česnako,
250 g. (2 burbulų) mozzarella sūrio,
mėlynojo svogūno,
keleto džiovintų pomidorų aliejuje,
1 pomidoro,
saujos kalamata alyvuogių,
serrano kumpio,
baziliko,
raudonėlio,
kelių šaukštų gero alyvų aliejaus.


Gamyba super paprasta: išvyniojame picos tešlą, dedame į skardą ir ant viršaus iš eilės dedame: alyvų aliejų, pomidorų padažą, labai plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšytą mozzarella sūrį, labai plonai suraikytą svogūną, pasmulkintus džiovintus pomidorus, suraikytą šviežią pomidorą, patraiškytas alyvuoges, permatomai supjaustytą serrano kumpį, galiausiai pabarstome baziliko ir raudonėlio.
Picą šauname į 200oC orkaitę apie 15-20 min.
Skanaus!    



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą