2016 m. birželio 10 d., penktadienis

kitokios nuotaikos midijos alaus padaže

Midijas gaminame gana dažnai, dabar jokia problema jų nusipirkti - pilni prekybcentriai. Padažą visada gaminame vyno pagrindu, arba labai pamėgtą paskutiniu metu chipotle. Šį kartą bandysime midijas biškį airiškai - alaus padaže. Nežinau kas gausis, bet paskutiniu metu į akiratį vis patenka midijų su alum receptai, taigi mūsų midijoms šiandien reikės:

1 kg midijų, 
1 svogūno,
2 stiebų saliero,
3-4 skiltelių česnako,
2 lauro lapų,
1 čili pipiro,
peletrūno (estragono),
raudnėlio (oregano),
druskos,
grūstų juodųjų pipirų,
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
sviesto,
300 ml tamsaus alaus, 
1 š. grietinės,
sauja krapų.


Pirmiausiai sutvarkome midijas (kaip parašyta ankstesniame recepte).
Storų sienelių puode su dangčiu gerai įkaitiname alyvuogių aliejų.

Ugnį sumažiname, dedame ir apkepame susmulkintą svogūną, salierą, dedame visus prieskonius, truputį vėliau česnaką, galiausiai dedame gabalėlį sviesto.
Daržovės turėjo suminkštėti, tad padidiname vėl ugnį ir sudedame midijas, ant jų pilame alų, dedame šaukštą grietinės, pamaišome ir keletui minučių uždengiame dangčiu, kol midijos atsivers.
Nukeliame dangtį, palaukiame minutėlę kol nugaruos alkoholis ir suberiame smulkintus krapus.
Valgome su ciabatta arba bagete.

Skanaus!


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą