2016 m. birželio 11 d., šeštadienis

jautienos steikas

Atėjo kažkoks mėsos sezonas, nors mėsą tikrai ne kasdiena valgom ir netgi specialiai stengiamės valgyti kuo rečiau. Bet, matyt, atšilę orai, grillio sezonas... ir apskritai šviežios mamos daržo daržovės ir lapai su mėsa labai gerai draugauja. Žodžiu, vėl gaminsim jautieną, šį kartą - steiką. Reikės:

700 g. brandintos jautienos steiko (rumpsteak),
šalto spaudimo alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,
juodų grūstų pipirų,
aitriųjų pipirų,
rozmarino,
druskos,

chimichurri padažui:
saujos kalendrų,
saujos petražolių,
saujos laiškinių svogūnų,
2-3 skiltelių česnako,
1 nedidelio mėlyno svogūno,
1 čili pipiriuko,
1 citrinos nutarkuotos žievelės,
1/2 citrinos sulčių,
2 š. vyno acto,
keleto šaukštų alyvų aliejaus,
paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
raudonėlio,
druskos,

improvizuotam garnyrui:
4 tortilijos lapų,
1 avokado,
1 pomidoro,
keleto salotų lapų,
šlakelio citrinos sulčių,
šlakelio alyvų aliejaus,
druskos.   


Pirmiausiai pasigaminame padažą: visus ingredientus labai smulkiai susmulkiname, dedame prieskonius ir druską, gerai "pagrūdame", tada pilame citrinos sultis, actą, galiausiai aliejų (nepagailėti) ir viską gerai išmaišome. 

Keptuvėje labai gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame steiką (visą gabalą) iš abiejų pusių po 3 min (iš viso 6 min), abi puses ant viršaus pabarstant juodųjų pipirų, aitriųjų pipirų ir rozmarino.
Baigus kepti išimame iš keptuvės ir uždedame gabalėlį sviesto, kuris ištirpsta kol mėsa ilsisi (jokiu būdu nepjaustome iš karto, paliekame apie 10 minučių atvėsti).

Kol mėsa ilsisi, kitoje keptuvėje pašildome tortilijas.
Avokadą sutriname, pomidorą susmulkiname, dedame citrinos sulčių ir alyvų aliejaus.
Ant vieno tortilijos lakšto dedame gautą avokado-pomidoro tyrę, dedame salotų lapus ir uždengiame kitu tortilijos lakštu, supjaustome ketvirčiais.

Mėsą pjaustome prieš patiekiant, kartu ir pabarstome druska.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą