2016 m. liepos 29 d., penktadienis

cukinijos užkandis

Tai turbūt pats paprasčiausias cukinijos panaudojimo būdas, kai jos uždera taip, kad neturi kur dėti. Žinoma, jaunas cukinijas galima drąsiai smulkinti į visas salotas, arba graužti vienas, o ir paaugusias puikiai galima panaudoti sriuboms ar troškiniams. Cukinija pati beveik be skonio, bet puikiai tinka su visais kitais skaniais produktais, perimdamos jų skonį... Ką čia filosofuot, tiesiog pakepinsim cukiniją, reikės:

cukinijos,
česnako,
miltų,
druskos,
saulėgrąžų aliejaus,
parmigiano sūrio (nebūtinai).


Cukiniją supjaustome neplonomis lazdelėmis (jei ji labai jauna), pusžiedžiais išimdami sėklas (jei jau truputį per daug paaugusi) arba tiesiog riekelėmis.
Pabarstome druska ir paliekame keletui minučių, kad druska iš cukinijos ištrauktų drėgmę, sumaišome su išspaustu česnaku (česnako nepagailiu).
Cukiniją gerai pavoliojame miltuose ir dedame į labai gerai įkaitintą aliejų.
Kepame labai trumpai, kad neperkeptų ir neištęžtų.
Pabarstome tarkuotu parmigiano sūriu.  
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą