2016 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

uogų sezono mascarpone pyragas

Dar vienas mascarpone sūrio pyrago receptas, šis gal labiau tradicinis. Reikės:

pagrindui:
200 g arbatinių (arba avižinių) sausainių,
6 š. avižinių dribsnių,
120 g sviesto,
2-3 š. romo,

įdarui:
500 g mascarpone sūrio,
200 g. varškės,
3 kaimiški kiaušiniai,
2-3 š. cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
sezoninių uogų.
 
Uogas šį kartą naudosiu net penkių rūšių (aktinidijos*, slyvos, naminiai abrikosai, vyšnios, juodieji serbentai) - turiu jų baisiai daug ir reikia sunaudoti.
Uogas nuplauname, gerai išdžioviname ir iškauliname.
 
Sausainius susmulkiname iki trupinių, sumaišome su avižiniais dribsniais, minkštu (arba išlydytu) sviestu, pašlakstome romu - masė taps panaši į trupinius. 
Beriame ją į kepimo formą, gerai suspaudžiame ir apkepame 180oC orkaitėje 10 minučių.

Įdarui kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišome mascarpone sūrį ir pertrintą per sietelį varškę.
Atskirai iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į masę.

Ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo reikia tiesiog suversti masę ir ant viršaus sudėti uogas, bet kadangi aš uogų turiu baisiai daug, sluoksniuosiu: aktinidijos, masė, slyvos/abrikosai/vyšnios, masė, ant viršaus - juodieji serbentai (čia jau kaip kas nori).
Pyragą kepame maždaug 45 minutes 180oC orkaitėje (jis atrodys dar neiškepęs ir per centrą liūliuos, bet atvėsinus šaldytuve bus puikus).
Valgome tik gerai atvėsusį (galima netgi šaldymo kameroje).
Skanaus!


* aktinidijos - žalios uogos, skoniu labai panašios į kivi

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą