2016 m. liepos 15 d., penktadienis

tradicinė pomidorų ir baziliko bruschetta

Pati tradiciškiausia, bet pati skaniausia bruschetta vos tik atsiranda tikri naminiai pomidorai, tie mėsingi ir kvepiantys. Nors, kita vertus, mano pati pirma ir laukiamiausia "brusketa" su tikrais pomidorais būna lietuviška: juodos duonos riekė, sviestas, storas griežinėlis mėsingo pomidoro ir druska... niam niam... :) Labai mėgstu pomidorus...
Bet šį kartą apie tradicinę pomidorų ir baziliko bruschetta, kuriai pagaminti reikės:

baltos duonos ciabatta,
2 mėsingų pomidorų,
1 skiltelės česnako,
saujos bazilikų lapelių,
parmigiano sūrio,
vytinto kumpio (nebūtinai),
keleto šaukštų šviežio alyvų aliejaus,
2 šaukštų balzamiko,
žiupsnio druskos,
grūstų pipirų.


Duoną paskrudiname skrudintuve arba keptuvėje su lašeliu alyvų aliejaus.
Pomidorus supjaustome mažais kubeliais (nusunkiame išbėgusį skystį), česnaką ir baziliką taip pat susmulkiname.
Dedame druskos, pilame aliejų ir balzamiką, sumaišome.
Viską krauname ant skrudintų riekelių, jeigu per sausa, galima dar pašlakstyti kvapniu aliejumi.
Pabaigai ant viršaus patarkuojame parmigiano ir užgrūdame juodųjų pipirų.
Skanaus!

p.s. šalia patiekiame keletą griežinėlių vytinto serrano kumpio




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą