2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

blyneliai su varškės ir džiovintų pomidorų įdaru

Norint iškepti skanius lietinius blynus, pirmiausiai reikia mokėti iškepti skanų ir lengvą patį blyną, o tik po to galvoti apie įdaro variacijas.
Šis receptas yra tikrai puikių plonyčių lengvų lietinių blynų receptas, nors blynai tikrai nėra toks jau nekaltas ar lengvas maistas.
Įdarą, be abejo, galima rinktis kokį tik širdis geidžia, bet šis, man atrodo, yra labai tinkamas - "viduriukas" tarp saldžių ar vaisinių ir sočių (su mėsa ar sūriu) blynų.

Taigi, tešlai reikės:
2 kiaušiniai,
2 š. aliejaus,
žiupsnelis druskos,
700 ml vandens,
350 g miltų.

Įdarui reikės:
500 g varškės,
100 g grietinės,
50-100 g (pagal skonį) saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
1 š. kaparėlių,
keleto šaukštų šviežio alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
žiupsnis druskos.

Lietinius gaminame labai paprastai ir greitai.
Lengvai išplakame kiaušinius, įdedame druskos ir aliejaus, dar paplakame.
Įpilame trečdalį vandens ir išmaišome.
Suberiame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumuliukų ir po truputį supilame visą likusį vandenį vis pamaišant.
Tešla gaunasi labai skysta.
Keptuvę patepame aliejuje sudrėkinta servietėle (patepame po kiekvieno blyno) ir, pildami po samtį į keptuvę, iškepame blynus. Jų turėtų būti iki 20 vnt.
Lietiniai gaunasi minkšti ir lengvi (reikia kepti trumpai - neperkepti). Juk dar keps su įdaru.

Įdarui varškę pertriname, įmaišome grietinę, dedame susmulkintus džiovintus pomidorus, kaparėlius.Jeigu trūksta drėgmės šliūkšteliame keletą šaukštų šviežio kvapnaus alyvų aliejaus.
Dedame druskos ir pipirų. Viską išmaišome.
Įdarą vyniojame į iškeptus lietinius.
Prieš valgant lietinius pakepiname keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą