2025 m. spalio 31 d., penktadienis

kepta su bulvių plokštelėmis skumbrė

Skumbrę kepame gana dažnai ir labai paprastai, ir nieko per daug naujo nesugalvojome.
Ir jei prie kitos žuvies man nereikia jokių bulvių ar duonų, tik daržovių, tai šalia skumbrės kažkaip labai "limpa" šitos plonos bulvių plokštelės, kurios kepa lygiai tiek pat, kiek žuvis.

Reikės:
700 g skumbrės (dviem porcijoms vienos didelės riebios skumbrės kaip tik),
žuvies prieskonių su citrinžole ir česnaku,
citrinos,
krapų,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,
 
bulvėms:
7 vidutinio dydžio bulvių,
keleto skiltelių česnako,
šakelės rozmarino,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos.


Skumbrę nuplauname ir priprieskoniuojame žuvies prieskoniais, viršuje padarome statmenas įpjovas ir ištriname prieskoniais skumbrės vidų bei išorę, taip pat iš visų pusių pašlakstome aliejumi, į vidų dedame citrinos griežinėlių ir krapų, dar citrinos dedame į įpjovas ir skumbrę guldome ant kepimo popieriaus.
Bulvės supjaustome kuo plonesniais griežinėliais ir gražiai suguldome į aliejumi pateptą skardą aplink skumbrę, beriame druskos, pipirų, rozmarino ir česnako plokštelių, viršų šiek tiek pašlakstome aliejumi.
Skardą šauname į orkaitę kepti 200°C ne ilgiau kaip 25 min.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą