2025 m. spalio 15 d., trečiadienis

pikantiški kale kopūsto traškučiai

Jeigu Jums atrodo, kad nuotraukoje kažkokios salotos, tai labai klystate! 
Čia tikrų tikriausi traškučiai prie vyno arba alaus - neįtikėtinai traškūs ir pikantiško skonio!
Na ir dar visai sveikuoliški...

Reikės:
100 g kale kopūsto,
1 skiltelės česnako
1 v. š. alyvų aliejaus,
1 v. š. balzamiko,
1 v. š. sojos padažo,
druskos.


Kale kopūsto lapus nuskabome nuo šerdies, nesmulkiname, tiesiog suplėšome norimo dydžio gabalėliais.
Atskirai sumaišome aliejų, soją, balzamiką, trintą česnaką ir užpilame ant kopūsto lapelių, gerai pamaišome, patriname tarp rankų, kad lapeliai pilnai "apsineštų" pagardu.
Galiausiai gražiai išguldome į skardą ant kepimo popieriaus ir dedame į 130oC orkaitę kepti iki 15 minučių (geriausiai stebėti, kad gražiai išdžiūtų ir taptų traškūs, tik nesudegtų).
Skanaus!


p. s. taip paruoštais kale traškučiais galima gardinti įvairias salotas ar kitus patiekalus...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą