Vos atvėsta orai, vis labiau norisi sriubos.
Paskutiniu metu man labai patinka sriubos su įvairiais žalėsiais, todėl šiandien labai žalia sriuba su porais - jie nudažo sriubą gražia žalia spalva, kale kopūstu - šitas man visada patinka sriubose, pupelėmis - visada graužiuos, kad permažai jų mano racione, ir su kalakutiena - originaliame recepte buvo kalakutienos kukuliai, bet aš dėjau tiesiog kalakutienos gabalėlius.
Paskutiniu metu man labai patinka sriubos su įvairiais žalėsiais, todėl šiandien labai žalia sriuba su porais - jie nudažo sriubą gražia žalia spalva, kale kopūstu - šitas man visada patinka sriubose, pupelėmis - visada graužiuos, kad permažai jų mano racione, ir su kalakutiena - originaliame recepte buvo kalakutienos kukuliai, bet aš dėjau tiesiog kalakutienos gabalėlius.
Taigi, reikės:
1-2 porų,
200 g kale kopūsto,
400 g kalakutienos,
stiklinės virtų pupelių,
3 nedidelių bulvių (nebūtinai),
8 skiltelių česnako,
1 v. š. maltos kalendros,
sultinio (arba vandens),
pipirų grūdelių,
druskos,
* grietinės,
* alyvų aliejaus.
Pirmiausiai alyvų aliejuje apkepame kalakutienos gabalėlius, kol gražiai apskrunda (aš viską darau tame pačiame puode storu dugnu), tuomet dedame kalendras, česnako plokšteles, pamaišome ir po minutėlės sudedame pusžiedžiais sujaustytus porus (porų turi būti daug, jie greit suglebs ir duos sriubai gražią žalią spalvą), kai porai suminkštėja dedame smulkintas bulves, susmulkintus kale kopūstus (jeigu jie labai jauni, galima dėti ir vėliau), druskos, pipirų ir pilame sultinį, viską verdame keliolika minučių ant silpnos ugnies.
Kadangi pupeles esu išvirusi anksčiau, jas sudedu visai į pabaigą.
Sriubas paprastai valgom be grietnės, bet ši visai prašosi grietinės, tik ją dedam jau į lėkštes, taip pat pašlakstome alyvų aliejaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą