Su sąlyga, kad varškės arba sūrio pyragai yra mano mėgstamiausi, vėl gaminu varškės pyragą 😊
Reikės:
250 g sausainių,
170 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
pagardui:
2 saujų lazdyno riešutų,
170 g pistacijų tahini kremo,
įdarui:
750 g varškės,
5 kiaušinių,
100 g graikško jogurto,
3 v. š. miltų
2 v. š. rudojo cukraus (kam norisi saldžiau, dėti daugiau),
žiupsnelio druskos.
Pyrago pagrindui susmulkiname sausainius iki trupinių, dedame žiupsnelį drukos ir supilame išlydytą sviestą, viską išmaišome.
Gautus trupinius supilame į kepimo formą nuimamu dugnu išklotą kepimo popieriumi ir išlyginame pyrago pagrindą su šiek tiek auštesniais kraštais - sienelėmis, dedame į orkaitę kepti į 180°C apie 15 minučių.
Pyrago įdarui plaktuvu gerai išplakame kiaušinius, dedame šakute sutrintą varškę ir atsargiai išmaišome, dedame jogurtą, cukrų, dar žiupsnelį druskos, vėl išmaišome, galiausiai sudedame išsijotus miltus.
Ant iškepto ir pravėsusio pagrindo plonu skluoksniu tepame pistacijų tahini kremo, šiuo kremu taip pat patepame ir skardos sieneles (popierių), beriame pasmulkintų lazdyno riešutų, tuomet supilame įdarą ir šauname kepti į 160°C orkaitę maždaug valandai.
p. s. jeigu Jūs vis dar mėgstate labai saldžius desrtus, drąsiai dėkite daugiau cukraus, kad ir visą stiklinę, tačiau aš visuomet cukraus dedu minimaliai - man taip gerokai skaniau 😊
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą