Na, kad viena mano mėgstamiausių žuvų yra ešerys, niekam ne paslaptis. Todėl dar vienas ešerio receptas 😊
Reikės:
1 didelio jūrinio ešerio (2 puselių),
2 pomidorų,
5 skiltelių česnako,
saliero stiebo,
saujos alyvuogių,
saujos kaparėlių,
čili pipiro,
alyvų aliejaus,
kuokšto petražolių,
svogūnų laiškų,
pipirų,
druskos,
* 2 batatų.
Pirmiausiai keptuvėje pakepiname batatą perpjautą pusiau iš abiejų pusių, kol suminkštės (galima prieš tai keletą minučių apvirti, kad greičiau suminkštėtų).
Padažui ant alyvų aliejaus pakepiname smulkintą česnaką, salierą, alyvuoges, kaparėlius, čili pipirą, lengvai pakepus sudedame nublanširuotus ir susmulkintus pomidorus, viską patroškiname, kol nugaruos skysčiai ir padažas vos sutirštės.
Padažą išimame ir išvalytoje keptuvėje apkepame ešerio file vos vos apvoliotą miltuose, kepame iš abiejų pusių maksimum po kelias minutes kiekvieną pusę.
Į lėkštės vidurį dedame kepto batato puseles, aplink dedame padažą, ant viršaus keptą ešerį, beriame žalumynus.
Skanaus!
p. s. anksčiau pagal panašų principą esame kepę skumbrę, tik vietoje batato naudojome ciabattą, tai manau, kad ciabatta yra tikrai žymiai geresnis variantas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą