2025 m. kovo 12 d., trečiadienis

baba ganoush

Gerokai primirštas, labai lengvas ir geras užkandis... 
 
Reikės:
2 nemažų baklažanų,
3 galvų česnako,
3 š. žemės riešutų sviesto,
saldžios paprikos miltelių, 
kumino,
kuokšto petražolių,
kuokšto kalendros,
pusės laimo sulčių,
kelių šaukštų alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos.

 
Į formą tiesiame kepimo popierių, dedame nesmulkintus baklažanus, juos subadome šakute, šalia dedame česnako galvas su nupjauta viršūne (kad iškepus būtų galima išspausti) ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min kol subliūkšta, vidury kepimo apverčiame.
Iškeptus baklažanus atvėsiname, minkštimą išimame, česnakus išspaudžiame ir viską sutriname blenderiu iki košelės, dedame riešutų sviestą, prieskonius, smulkintas žoleles, spaudžiame laimo sultis, alyvų aliejų ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Skanaujame su kepta duona ar lavašu.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą