2023 m. rugsėjo 12 d., antradienis

galetė su slyvomis ir aktinidijomis

Kam gali nepatikti pyragai su sviestine tešla arba sezoninės uogos? O jeigu dar su ledais? 
Beje, jeigu nežinote kas tos aktinidijos, tai tokios žalios uogos, pagal skonį kažkas tarp kivi ir agrasto
 
Reikės:
200 g miltų,
120 g šalto sviesto,
1,5 v. š. rudojo cukraus,
3 v. š. jogurto,
žiupsnelio druskos,
 
įdarui:
slyvų,
aktinidijų,
2 v. š. krakmolo,
2 v. š. rudojo cukraus.
 

Šaltą sviestą sutarkuojam vis pavilgant į miltus, beriame druskos, cukraus, galiausiai jogurtą, tešla turi sukibti, maišome/minkome kuo trumpiau, kad neištirptų, suformuojame rutulį, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą sustingti bent pusvalandžiui.
Slyvas supjaustome skiltelėmis, sumaišome su krakmolu ir cukrumi, aktinidijas taip pat atsargiai įmaišome. 

Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus į apvalų plonesnį nei 1 cm storio ir maždaug 30 cm skersmens blyną, jeigu tešla limpa prie kočėlo, pabarstome ją miltais.
Popierių su iškočiota tešla perkeliame į skardą, į tešlos vidurį dedame uogas, paliekant 3-5 cm kraštelius ir juos užlenkiame ant įdaro, tešlos kraštą galima patepti kiaušinio plakiniu ir dar pabarstyti cukrumi.
Kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min, kol gražiai paruduos ir apskrus.
Skaniausia galetė - dar šilta ir su ledais, bet gardi ir atvėsusi.
Skanaus!

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą