2023 m. kovo 27 d., pirmadienis

vienos skardos vakarienė: skumbrė su bulvių plokštelėmis ir žolelių teryaki

Skumbrės panašių receptų čia yra, bet šį kartą net labiau už skumbrę norėjau pasigirti bulvėmis... tokiu būdu bulves taip pat esu kepusi daugybę kartų, tiesa, paskutinį kartą senokai...
Visas džiaugsmas tame, kad tokiu būdu kepamos bulvės man labai patinka prie žuvies, jos lengvos, traškios, jų nedaug ir svarbiausia iškepa per tiek pat laiko, kiek kepa žuvis (bulvių skiltelės keptų gerokai ilgiau).
 
Reikės:
2 skumbrių,
žuvies prieskonių su citrinžole ir česnaku,
citrinos,
alyvų aliejaus,
krapų,
petražolių,
 
bulvėms:
6-7 vidutinio dydžio bulvių,
šakelės rozmarino,
keleto skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,
 
žolelių teryaki:
kuokšto krapų,
kuokšto petražolių,
imbiero,
medaus,
garstyčių,
teryaki padažo,
sojos padažo,
alyvų aliejaus.
 

Skumbrę priprieskoniuojame mėgstamais prieskoniais, viršuje padarome įpjovas, prieskoniais ištriname ir skumbrės vidų bei įpjovas, dar į vidų dedame krapų, petražolių (galima dėti kotus, o lapelius panaudoti teryakiui), citrinos griežinėlių, taip pat citrinos griežinėlių dedame ant viršaus į įpjovas, truputį sudrėkiname aliejumi iš biejų pusių ir dedame ant folijos.
Bulvės supjaustome labai plonomis plokštelėmis ir suguldome į aliejumi pateptą skardą šalia žuvies (bet bulves dedame į atskirą foliją!), beriame druskos, pipirų, rozmarino ir česnako plokštelių, šiek tiek pašlakstome aliejumi.
Skardą šauname į orkaitę kepti 200°C apie 20 min.
Kol kepa sumaišome padažą iš susmulkintų žolelių ir kitų nurodytų ingredientų.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą