2023 m. kovo 24 d., penktadienis

cheesecake'as su karamele ir skrudintais žemės riešutais arba tiesiog "Snickers" tortas

Kodėl "Snickers"?  Ogi todėl, kad vienoje mano mėgstamoje kepyklėlėje kepa panašų pyragą, kuris taip ir vadinasi 😀
"Snickers" šokoladą irgi sudaro panašūs deserto sluoksniai, žemės riešutai, karamelė... čia, man rodos, labai tinka pavadinimas.
Tikrai tobulas cheesecake'as, bet kartu ir labai klasikinis. Kartą paragavus, negali sustot. Tiesiog labai geras!
 
Reikės:
380 g sausainių,
160 g sviesto,
500 g mascarpone sūrio,
200 g grietinės,
2 v. š. kvietinių miltų,
1 v. š.  rudojo cukraus,
4 kiaušinių,
 
karamelei:
400 g karamelizuoto sutirštinto pieno,
100 g sviesto,
2 saujų žemės riešutų (nesūdytų),
žiupsnelio druskos.
 

Sausainius sutrupiname iki miltų ir sumaišome su ištirpintu sviestu, sudedame į torto formą nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi ir suformuojame torto padą bei šiek tiek aukštesnius kraštus.
Pagrindą dedame į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame iki 15 min, kol lengvai apskrunda.

Kol pagrindas kepa, mascarpone sumaišome su grietine, cukrumi ir persijotais miltais, po vieną įmušame kiaušinius ir vis gerai išmaišome iki vientisumo.
 
Ant iškepusio pyrago pagrindo supilame sūrio masę (ji gaunasi gana skysta) ir šauname atgal į orkaitę kepti sumažintame 160°C karštyje apie 40-60 min (aš kepiau valandą), iškepusio pyrago kraštai turėtų būti tvirti, o vidurys dar lengvai drebėti.
Atvėsiname išjungtoje ir pravertoje orkaitėje, vėliau dedame į šaldytuvą keletui valandų, kol pilnai atvėsta.

Karamelei ištirpiname karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą iki vientisos masės (tirpinau karšto vandens inde).
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje, kol skaniai apskrunda.
Ant atvėsusio pyrago supilame karamelės masę ir sudedame riešutus, beriame šiek tiek druskos, vėl vėsiname šaldytuve, kol karamelė sustings, geriausia per naktį.
Skanaus!


p. s. tikrai tobulas desertas, nors... kitą kartą bandyčiau dėti mažiau karamelės, galbūt pusę dozės, kad būtų mažiau saldu... bet smaližiams bus pats tas 😀



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą