2023 m. vasario 21 d., antradienis

chilli con carne II

Senas geras chilli con carne, kol žiema neišbėga iš kiemo 😀 ir tikrai ne pirmą kartą šiame bloge.
Šiaip chilli gaminu daugybę metų, vis painprovizuojant... ir šiame patiekale improvizacijai vietos tikrai yra nemažai.
Nežinau geresnio patiekalo sušildančio ir sočiai pamaitinančio... ir gamint samagu, ir valgyt 😀 tiks ir draugų kompanijai, o šiaip pasigaminus keletui dienų, vienas iš nedaugelio patiekalų, kuriuos drąsiai galima pasišildyti ir neatrodys, kad valgis jau "pastovėjęs" ar nusibodęs 😁
Žodžiu, mano meilė - chilli.
 
Reikės:
800 g maltos jautienos,
2 svogūnų,
2 morkų,   
paprikos,
2 saliero stiebų,
česnako galvos,
1 skardinės konservuotų pupelių,
2 skardinių  konservuotų pomidorų,
2-3 š. pomidorų pastos,
1-2 š. tamsios kakavos,
keleto lauro lapų,
1 š. saldžios paprikos miltelių,
1 š. rūkytos paprikos miltelių,
1 š. malto kumino,
1 š. maltos kalendros,
1 chilli pipiro (pagal aštrumą),
1 stiklinės tamsaus alaus,
pipirų,
druskos,
aliejaus,
kuokšto kalendrų,
kuokšto petražolių,
* jalapeno, laimo ir grietinės.
 

Pirmiausiai dideliame puode storu dugnu ant aliejaus apkepiname jautieną su druska ir dalimi prieskonių, kol mėsa paruduoja, išimame.
Toliau tame pačiame inde pakepiname smulkintą svogūną, salierą, morką, papriką, česnaką, į suminkštėjusias daržoves atgal sudedame apkeptą jautieną, dedame čili pipirą, likusius prieskonius: laurus, kuminą, kalendrą, paprikos miltelius, pamaišome.
Šliūkšteliame stiklinę alaus ir paverdame ant stiprios ugnies, kad nugaruotų alkoholis.
Sudedame konservuotus pomidorus ir pastą, jeigu reikia įpilame vandens, dedame druskos ir pipirų, troškiname ant nedidelės ugnies minimum valandą.
Prieš baigiant troškinti sudedame konservuotas pupeles ir kakavą, pamaišome.
Pateikiame su smulkinta kalendra ar petražole, išspaudžiame laimo skiltelę, puošiame jalapenu ir ragaujame su grietine, kuri šiek tiek nugesina aštrumą.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą