2022 m. balandžio 9 d., šeštadienis

orkaitėje keptas eršketas

Eršketas - ypatinga žuvis, netgi sakyčiau - karališka, sveika, švelnaus skonio ir jokių kaulų... jeigu kaulų ir buvo, iškepti jie kažkaip "sukremzlėja".
Kažkaip retai užtaikom ją nusipirkti, galėčiau valgyti daug dažniau.
 
Reikės:
1 kg eršketo,
žuvies prieskonių (sudėtis: svogūnai, bazilikai, česnkai, raudona saldi paprika, petražolės, juodieji pipirai, ciberžolė, ožragė, aštrioji paprika, krapai, druska),
pusės saliero šaknies,
kekės pomidoriukų,
pusės citrinos,
 
salotoms:
pusės jaunos cukinijos,
agurko,
keleto ridikėlių,
saulėje džiovinto pomidoro,
skiltelės česnako,
citrinos sulčių,
alyvų aliejaus,
krapų,
druskos,
 
* saliero,
* pomidoriukų šakelės.
 

Nuvalytą ir išskrostą eršketą gerai nuplauname (jis labai gleivėtas) ir nusausiname, įtriname žuvies prieskonių mišiniu (arba druska ir prieskoniais: pipirais, čiobreliais, peletrūnais), į pilvą dedame citrinos griežinėių.
Guldome eršketą į didelę skardą ant kepimo popieriaus, ant viršaus dedame keletą griežinėlių sviesto, kad kepant sudrėkintų, ir keletą griežinėlių citrinos.
Šalia dedame gana stambiais piršto dydžio šiaudeliais sujaustytą salierą (aliejus, druska, pipirai), o 10 minučių iki baigiat kepti paguldome pomidoriukų šakelę.
Mūsų dydžio eršketą kepame 180°C orkaitėje apie 30 min, didesnį teks kepti ilgiau.
Skanaus!

p. s. salotoms plonai suraikome cukiniją, agurką, ridikėlius, susmulkiname saulėje džiovintą pomidorą, česnaką, šlakstome aliejumi ir citrinos sultimis, dedame drukos ir krapų




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą