2022 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

baisiai gardus, bet labai nefotogeniškas viščiukas tabaka

Nemoku nupasakot kaip skanu! 
Sultingas, aromatingas, gardus gardus...
Pamėginkit, jeigu netikit 😀

Dviems asmenims reikės:
2 viščiukų po 0,5 kg,
alyvų aliejaus,
 
prieskoniai marinavimui:
keleto lauro lapų,
kalendros grūdelių,
ožragės,
mairūno,
džiovinto baziliko, 
džiovinto saliero,
džiovintos mėtos,
čiobrelio,
šafrano,
petražolių,
krapų,
pipirų grūdelių,
druskos,
 
pagardui:
keleto skiltelių česnako,
druskos,

* šviežių kalendrų,
* šviežių petražolių,
* šviežių krapų.
 
 
Pagrindinis viščiuko tabaka kepimo principas - išplokštinti visą viščiuką, kad tolygiai iškeptų, būtų sultingas, o odelė taptų traški ir apskrudusi.
Kepama keptuvėje, gruzinai tam naudoja specialias keptuvs su presu, o mes kepsime tiesiog sunkioje keptuvėje ir prispausime pačiu sunkiausiu puodu pripiltu vandens (tarp viščiuko ir puodo tiesiame kepimo popierių).
Viščiukas perpjaunamas pusiau per abi krūtinėlės puses skiriantį kaulą ir išskleidžiamas plokščiai.
Būtina padaužyti per sąnarius (visur, kur yra bet koks kaulų susijungimas – nuo sparnelių, petelių iki šlaunelių), kad sąnariai kepant nepradėtų kraipytis ir nesugadintų plokštumos.  
 
Visus prieskonius (plius minus pagal skonį po mažytį šaukštelį) sudedame į grūstuvę ir sugrūdame.
Viščiukus gerai įtriname prieskonių mišiniu ir marinuojame neilgai, pakaks valandą ar dvi.
 
Į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi viščiuką dedame kaulėta puse žemyn, prispaudžiame ir kepame ant vidutinės ugnies 15 minučių, apverčiame ir vėl kepame 10-15 minučių.
Pasiruošiame pagardą: į dubenėlį spaudžiame česnako, dedame drukos, užpilame keletu šaukštų karšto vandens ir išmaišome iki tyrelės.
Išėmus iškeptą viščiuką apšlakstome pagardu, dedame smulkintų žalumynų.
Valgome rankomis.
Šalia reikės tik salotų ir daržovių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą