2022 m. vasario 14 d., pirmadienis

mano lietuviška "napoletana"

Šis mūsų taip mėgstamas patiekalas su pirktine šviežia picos tešla (iš bandytų tešlų geriausia tešla man yra Lidl) nesiverčia pavadinti "pica", bet kokį kartą per mėnesį ar du tikrai labai užsimanom.
Nors vadinam "namine pica", bet žinoma, kad tai yra visai kitas patiekalas nei tikra pica, čia gal net labiau gaunasi toks plokščias picos skonio pyragas 😊
Na bet gana teisintis, skanu - tai ir gaminam.
 
Reikės:
tešlos picai,
alyvų aliejaus,
pomidorų padažo,
3 mozzarellos burbulų,
1 mėlynojo svogūno,
keleto skiltelių česnako,
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
kaparėlių,
ančiuvių,
alyvuogių, 
čili,
baziliko,
raudonėlio. 
 
Kaip visada išvyniotą picos tešlą dedame į skardą ir ant viršaus šlakstome alyvų aliejų, dedame pomidorų padažą, plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšytą mozzarella sūrį, labai plonais žiedais suraikytą svogūną, dedame smulkintus džiovintus pomidorus, kaparėlius, alyvuoges, išdėliojame ančiuvius, ant viršaus beriame čili griežinėlių, baziliko ir raudonėlio.
Picą šauname į 200oC orkaitę kepti 18 min.
Skanaus!
 
 
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą