2021 m. liepos 20 d., antradienis

vaivorykštinis upėtakis su jaunomis šviežiomis daržovėmis

Kartais turiu labai gražią patiekalo nuotrauką, nors skonis neypatingas, o kartais - nu baisiai skanu, bet pažiūrėt (ir parodyt) nėra ką, atrodo kaip jovalas 😊
Tai va šį kartą taip pat - nuotrauka neišvaizdi ir neviliojanti, bet skoniai tobuli... mhmm...
Receptas labai paprastas, visa esmė šviežumas - jaunos traškios daržovės.
 
Reikės:
380 g vaivorykštinio upėtakio file su oda,
mažų jaunų bulvyčių,
jaunų mažų morkų,
1/2 jaunos cukunijos,
keleto pomidoriukų,
keleto česnako skiltelių,
mėtų šakelės,
petražolių,
aliejaus,
sviesto,
citrinos,
druskos.


Bulves ir morkas gerai nuplauname ir paverdame apie 10 minučių (su lupena) puode storu dugnu, vandenį nupilame, dedame šaukštą sviesto, šlakelį aliejaus, cukinijos griežinėlius, česnaką, mėtų lapelių, druskos ir spaudžiame citrinos sulčių, viską permaišome ir patroškiname keletą minučių.
Upėtakį apkepame kitoje keptuvėje aliejuje abi puses po keletą minučių, baigiant kepti sumetame pasmulkintus pomidorus, česnakus, petražoles, dedame druskos ir spaudžiame citrinos sulčių, viską pamaišome keptuvėje šalia upėtakio kol sušyla ir tiekiame.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą