2021 m. kovo 15 d., pirmadienis

silkutės užkanda su džiovintais baravykais ir bulvių plokštelėmis

Ditirambai gerai riebiai silkei iš mano lūpų skamba nuolat. O  dar šitas pusiau užkandis, pusiau karštas patiekalas... negali nepatikt.
Bulvės ir silkė dar yra du nacionainiai lietuvių patiekalai. Ir grybai :) O čia viskas viename, bet labai suderintai.
 
Reikės:
1 geros riebios silkės,
1 didelio svogūno,
saujos džiovintų baravykų,
keleto vidutinio dydžio bulvių,
saujos petražolių,
saujos krapų,
alyvų aliejaus,
1 kivi,
pipirų,
druskos.
 
 
Silkę reikia nusipirkti su visa galva, viduriais ir išsirakinėti arba nusipirkti ten, kur tokią gerą ją išfiliuoja.
Supjaustome juostelėmis.
Bulves sujaustome plonomis plokštelėmis ir apskrudiname keptuvėje ant aliejaus, dedame druskos, be abejo, bulvės turi gražiai išsidėlioti vienu sluoksniu, kad nesuliptų ir apskrustų, arba kepame per keletą kartų.
Kitoje keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną, kiek vėliau dedame išmirkytus ir pasmulkintus džiovintus baravykus. 
Padažui grūstuvėje sutriname žalumynus, kivi ir alyvų aliejų.

Tiekiame didelėje lėkštėje, pirmiausiai dedame traškias pakepintas bulvių plokšteles, ant viršaus po šaukščiuką baravykų masės, tuomet ant kiekvienos bulvės tupdome po gabalėlį silkės ir galiausiai viską šlakstome žolelių padažu.
Nesakysiu, bet skonis - tobulas :)
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą