2020 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

tabbouleh su antiena

Kas nežino, tabbouleh ("tabule") yra vienas iš populiarių Vidurio Azijos šalių mezze arba užkandžių, kurio pagrindą sudaro bulgur kruopos ir daaaug petražolių.
Mūsų tabbouleh šiandien bus patiekiamos su anties file - tobulas lengvas derinukas :)

Reikės:
380 g antienos pjausniukų,
alyvų aliejaus,
figų padažo,

salotoms:
2 pomidorų,
2 agurkų,
1/2 stiklinės bulgur kruopų,
1 mėlynojo svogūno,
2-3 skiltelių česnako,
daug petražolių,
kuokšto kalendros,
kuokšto mėtų,
alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Bulgur kruopas gaminame kaip nurodyta ant pakuotės, turėtų pakakti užpilti verdančiu vandeniu keletui minučių.
Visas daržoves susmulkiname nedideliais kubeliais, žoleles sukapojame ir sumaišome su atšalusiomis kruopomis, beriame druskos, pipirų, šlakstome alyvų aliejumi ir citrinos sultimis.
Antį greitai apkepame keptuvėje ant šlakelio alyvų aliejaus abi puses, iškepus pašlakstome figų padažu.
Mhmmm... rytietiški skoniai...
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą