2020 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

lašiša su žolelių trintiniu ir keptomis daržovėmis

Vasarą neretai svarbiau už žuvį ar mėsą būna pagardai ir garnyrai, taip ir šį kartą.
 
Reikės:
400 g lašišinio upėtakio file su oda,
morkos,
cukinijos,
pomidoro,
česnako,
kuokšto baziliko,
kuokšto kalendros,
kuokšto petražolės,
alyvų aliejaus,
sviesto,
balzamiko,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Morkas ir cukiniją apkepiname keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir sviesto (neperkepti).
Pomidorą pamarinuojame su pipirais ir šlakeliu balzamiko.
Žolelių trintinį pagaminame grūstuvėje sutrinant česnaką, baziliką, kalendrą, petražoles ir pabaigoje įpilame alyvų aliejaus.
Lašišą su oda apkepiname keptuvėje ant alyvų aliejaus, apkepame abi puses.
Viską dedame į lėkštę, beriame druską.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą