2020 m. vasario 23 d., sekmadienis

jūros ešerys azijietiškai

Labai puikus žuvies receptas. O jūros ešerys man apskritai yra viena iš puikiausių žuvų, tik gaila retokai jį gaminame. Šiame bloge pirmas jo receptas.

Reikės:
2 jūros ešerių,

padažui:
pomidoro,
imbiero,
česnako,
medaus,
žuvies padažo,
teryaki padažo,
hoisin padažo,
srirachos,
svogūno laiškų,
kalendros,
pipirų,

druskos,

salotoms:
morkos,
ridikėlių,
agurko,
čili pipiro,
acto,
cukraus,

*basmati ryžių.


Ryžius išverdame kaip visada (pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens nemaišydami ir neatidengdami 12 minučių nuo užvirimo).
Daržoves salotoms pamarinuojame: šiaudeliais supjaustome morką ir ridikėlius, dedame čili pipiro griežinėlių, užpilame acto, cukraus ir vandens mišiniu, geriausia būtų pasimarinuoti bent vieną dieną. Agurkus dedame tik prieš valgant.
Padažą pagaminame iš susmulkinto ir pakepinto pomidoro, česnako, imbiero ir nurodytų padažų - viską pakepiname ir sumaišome keptuvėje, ragaujame skonius.
Padažą išimame ir keptuvėje apkepiname ešerį iš abiejų pusių po keletą minučių, tuomet atgal sudedame padažą ir viską dar šiek tiek pašildome, dedame žalymynus.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą