Reikės:
1,2 kg jaučio žandų,
3-4 svogūnų,
3-4 morkų,
pusės saliero šaknies,
galvos česnako,
sviesto,
1 š. saldžios paprikos miltelių,
keleto šakelių rozmarino,
lauro lapų,
1 š. pomidorų pastos,
1 a. š. garstyčių,
500 ml raudono vyno,
500 ml sultinio,
žalumynų,
grūstų pipirų,
druskos.
Jaučio žandus pirmiausiai apkepiname aliejuje, padruskiname ir papipiriname.
Mėsą
išimame ir ten pat įdėję sviesto pakepiname smulkintus svogūnus,
morkas, salierą kol suminkštės, dedame česnakus ir galiausiai likusius
ingredientus, prieskonius, vyną ir sultinį.
Mėsą dedame atgal į keptuvę, uždengiame dangtį ir ant silpnos ugnies lėtai troškiname apie 3 val.
Pabaigoje dedame pipirų ir druskos, išrenkame rozmarinus ir lauro lapus, išimame mėsą ir visą masę sublenderiuojame.
Gauname puikų gravy padažą! Mėsą sudedame atgal į padažą ir dar patroškiname 10 min.
Tobuliausia valgyti su šilkine bulvių koše (bulvės, alyvų aliejus, parmigiano), beriame žalumynų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą