2018 m. sausio 7 d., sekmadienis

vištienos sparneliai su guacamole

Toks paprastas ir gerokai primirštas, bet puikus patiekalas, kai nežinai ko nori :)
Keturiems asmenims reikės:

16-18 vnt. vištos sparnelių,
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
trupučio chipotle padažo,
keleto gabalėlių jalapeno,
keleto gabalėlių konservuotos paprikos,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
maltos kalendros,
grūstų pipirų,
druskos,

guacamole padažui:
2 avokadų,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
citrinos,
natūralaus jogurto,
alyvų aliejaus,
šviežių petražolių,
šviežios kalendros,
grūstų pipirų,
druskos,

garnyrui:
4-6 didelių bulvių,
aliejaus,
kmynų,
grūstų pipirų,
druskos.


Sparnelius nuplauname ir pamarinuojame, iš visų nurodytų ingredientų pagaminę "košę", t.y. svogūną, česnaką, paprikas sutriname, suberiame prieskonius ir gauta tyrele įmasažuojame sparnelius, paliekame keletui valandų.
Bulves gerai nuplauname, pjauname skiltelėmis į keturias dalis, šlakstome aliejaus ir prieskonių. 
Sparnelius ir bulves dedame į atskiras skardas, šauname į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių,
 
Guacamole padažui sutriname gerai išnokusius avokadus, smulkintą česnaką ir svogūną (svogūną nugesiname išspaustos citrinos sultyse), dedame aliejų, jogurtą, prieskonius ir smulkintas žoleles, išmaišome.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą