2018 m. sausio 29 d., pirmadienis

keptas šamas su spalvotomis daržovėmis

Senokai kepėm šamą.
O kadangi dabar žiema ir dauguma daržovių "plastmasinės", garnyrui pasirinkome pačias paprasčiausias lietuviškas daržoves, bet užtai kokias spalvotas!

Reikės:
2 gabalėlių šviežio šamo file (po 300 g, bet dviem asmenims tikrai per daug),
keleto skiltelių česnako,
1 š. kaparėlių,
aliejaus ir sviesto kepimui,
druskos,

garnyrui:
keleto bulvių,
keleto morkų,
saliero gumbo,
moliūgo,
žirnelių (šaldytų),

padažui:
šviežio alyvų aliejaus,
parmigiano,
grūstų pipirų,
druskos.


Pirmiausiai išverdame stambiai supjaustytas daržoves: pirmiausiai bulves, morkas ir salierą, vėliau dedame moliūgą ir tik prieš pat pabaigą žirnelius, svarbiausiai daržovių nepervirti.
Padažui sumaišome alyvų aliejų, tarkuotą parmigiano, dedame prieskonius, užpilame ant nukoštų daržovių, išmaišome ir laukiame kol iškeps šamas.

Galiausiai keptuvėje ant aliejaus ir sviesto suberiame plokštelėmis supjaustytą česnaką ir minutėlę pačirškiname.
Dedame šamo file ir apkepame abi puses po keletą minučių, tik svarbu neperkepti, kad viduje išliktu rausvas!
Į pabaigą suberiame kaparėlius.
Šamą dedame į lėkštes, barstome druska, supilame padažą iš keptuvės, šalia dedame saulėje džiovintą pomidorą ir citriną pašlakstymui.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą