2018 m. sausio 18 d., ketvirtadienis

obuolių pyragas su žemės riešutų karamele

Nors obuolių pyragų, atrodo, esu iškepusi begales, šiame bloge yra tik du. Skubu pasitaisyti, šiandien naujas greitas paprastas pyrago receptas, kuriam  

reikės:
6-8 obuolių,
2 kiaušinių,
2 š. cukraus.
2 a.š. vanilinio cukraus,
150 ml augalinio aliejaus,
180 g miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
2 a.š. cinamono,
žiupsnelio druskos, 

karamelei:
80 g sviesto,
6 š. cukraus,
150 g žemės riešutų (nesūdytų).


Kiaušinius išplakame iki purumo su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Supilame aliejų ir vėl gerai išplakame.
Miltus, sumaišytus kepimo milteliais ir cinamonu, įsijojame į tešlą ir gerai išmaišome.
Gaunasi gana tiršta masė, kurią sukrečiame į formą ir išlyginame.
Obuolius supjaustome stambiais kubeliais ir sukrauname ant viršaus.

Karamelei pirmiausiai sausoje keptuvėje apskrudiname pasmulkintus riešutus, išimame.
Keptuvėje ištirpiname cukrų iki vientisos rudos masės, sudedame sviestą - jis greit ištirps, galiausiai suberiame riešutus, pamaišome, dar šiek tiek pakepiname kol bus graži vientisa masė ir užpilame padažą ant obuolių.
Viską šauname į 180°C orkaitę ir kepame 30-40 min.
Skanaus!

p.s. apatinis sluoksnis galėtų būti ir tobulesnis, bet minkštas drėgnas obuolių sluoksnis ir traškus viršutinis karamelizuotų riešutų sluoksnis yra mhmmm....



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą