reikės:
6-8 obuolių,
2 kiaušinių,
2 š. cukraus.
2 a.š. vanilinio cukraus,
150 ml augalinio aliejaus,
180 g miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
2 a.š. cinamono,
žiupsnelio druskos,
karamelei:
80 g sviesto,
6 š. cukraus,
150 g žemės riešutų (nesūdytų).
Kiaušinius išplakame iki purumo su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Supilame aliejų ir vėl gerai išplakame.
Miltus, sumaišytus kepimo milteliais ir cinamonu, įsijojame į tešlą ir gerai išmaišome.
Gaunasi gana tiršta masė, kurią sukrečiame į formą ir išlyginame.
Obuolius supjaustome stambiais kubeliais ir sukrauname ant viršaus.
Karamelei pirmiausiai sausoje keptuvėje apskrudiname pasmulkintus riešutus, išimame.
Keptuvėje ištirpiname cukrų iki vientisos rudos masės, sudedame sviestą - jis greit ištirps, galiausiai suberiame riešutus, pamaišome, dar šiek tiek pakepiname kol bus graži vientisa masė ir užpilame padažą ant obuolių.
Viską šauname į 180°C orkaitę ir kepame 30-40 min.
Skanaus!
p.s. apatinis sluoksnis galėtų būti ir tobulesnis, bet minkštas drėgnas obuolių sluoksnis ir traškus viršutinis karamelizuotų riešutų sluoksnis yra mhmmm....
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą