Dar vienas žieminis, bet visai neapsunkinantis organizmo, greitai pagaminamas patiekalas.
Labai gardžiai ir paprastai pateikiamas - tiesiog dedam ant stalo su visa keptuve ir kas kiek nori įsideda.
Taigi reikės:
400 g kalakutienos petukų faršo,
1 svogūno,
2 morkų,
2 batatų,
1/2 saliero šaknies,
gabalėlio moliūgo,
saujos šparaginių pupelių,
4 skiltelių česnako,
skardinės konservuotų pomidorų,
fetos sūrio,
lauro lapų,
kumino,
ožiažolinio anyžiaus maltų sėklų,
raudonėlio,
rozmarino,
aliejaus kepimui,
saujos šviežio baziliko,
grūstų pipirų,
druskos.
Pirmiausiai supjaustome daržoves: svogūną į šešias dalis, morkas storais griežinėliais, šparagines pupeles pusiau, kitas daržoves stambiais gabalėliais, česnaką tik patraiškome.
Daržoves dedame į aliejumi pateptą kepimo formą, dedame lauro lapų, kumino, ožiažolinio anyžiaus maltų sėklų, druskos, pipirų, dar pašlakstome aliejumi ir viską permaišome.
Į kalakutienos faršą dedame druskos, pipirų ir formuojame nedidelius (stalo teniso dydžio) kukuliukus, dedame ant viršaus, dar pašlakstome trupučiu aliejaus.
Šauname į 180oC orkaitę ir kepame 30 min kol viskas iškeps.
Ištraukiame iš orkaitės ir užpilame padažu (iš sutrintų konservuotų pomidorų, raudonėlio, rozmarino, druskos).
Dedame atgal į orkaitę ir dar pakepame apie 7 minutes.
Išėmus iš orkaitės, barstome feta ir šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!
p.s. atsargiai su druska, jeigu sūriai nemėgstate, galbūt jos nereikia niekur dėti - užteks tik iš fetos...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą