2017 m. gruodžio 24 d., sekmadienis

eklerai su plikytu kremu

Senas geras mano receptas, niekaip neatsidūręs šiame blog'e, nes ekelrai labai nefotogeniški :)
Ir šį kartą nuotrauka nebus labai skani, bet vistiek receptas labai vertas dėmesio.
Iš šios normos gaunasi dvi skardos po 16 vienetų nemažų eklerų.

Taigi, eklerų masei reikės:
100 g sviesto,
1 stiklinės vandens,
1 stiklinės miltų,
5 kiaušinių,
druskos.

Sviestą kartu su vandeniu dedame į puodą ir užverdame, įberiame žiupsnelį druskos.
Į užvirusią masę (laikant ant ugnies) įpilame sijotus miltus ir maišome, kol pasidarys vienas guzas.
Nukeliame puodą nuo ugnies, palaukiame porą minučių ir po vieną mušame visus kiaušinius (kiekvieną įmušus išmaišome).
Į skardą dedame po arbatinį šaukštelį tešlos, formuojame eklerus toliau vienas nuo kito, nes labai iškils.
Skardą dedame į gerai įkaitintą 220°C orkaitę ir kepame apie 20 min (kai eklerai pakyla galima sumažinti karštį iki 170°C ir padžiovinti, tuomet jie bus kietesni).
Kol kepa nesitrankyti ir neatidarinėti orkaitės! 


Kol kepa eklerai verdame kremą, kuriam reikės:
2 stiklinės pieno,
200 g cukraus,
200 g sviesto,
2,5 v. š. miltų,
2 a. š. vanilinio cukraus.

Imame du puodus.
Pirmame maišant užverdame pieną su cukrumi.
Antrame užviriname sviestą, supilame sijotus miltus ir vėl užverdame (šis puodas užverda greičiau).
Į užvirusį pieno puodą supilame sviesto masę.
Viską verdame kol sutirštėja apie 20 min, bet gali užtrukti ir ilgiau (reikia turėti omeny, kad atvėsęs kremas dar truputį sutirštės).
Į atvėsusį kremą įdedame vanilinio cukraus ir išmaišome.

Atvėsusiems eklerams įpjauname ties apačia peiliu (tik atsargiai! neperpjauti).
Pražiodiname (pirštais išimame tešlos pertvarėles, jei negerai iškilo) ir šaukštu dedame kremą (po arbatinį šaukštelį).
Skanaus!


p.s. dar aš mėgstu eklerus apšlakstyti ištirpintu šokoladu


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą