Ir šį kartą nuotrauka nebus labai skani, bet vistiek receptas labai vertas dėmesio.
Iš šios normos gaunasi dvi skardos po 16 vienetų nemažų eklerų.
Taigi, eklerų masei reikės:
100 g sviesto,
1 stiklinės vandens,
1 stiklinės miltų,
5 kiaušinių,
druskos.
Sviestą kartu su vandeniu dedame į puodą ir
užverdame, įberiame žiupsnelį druskos.
Į užvirusią masę (laikant ant ugnies) įpilame sijotus
miltus ir maišome, kol pasidarys vienas guzas.
Nukeliame puodą nuo ugnies, palaukiame porą
minučių ir po vieną mušame visus kiaušinius (kiekvieną įmušus išmaišome).
Į skardą dedame po arbatinį šaukštelį tešlos, formuojame
eklerus toliau vienas nuo kito, nes labai iškils.
Skardą dedame į gerai įkaitintą 220°C orkaitę
ir kepame apie 20 min (kai eklerai pakyla galima sumažinti karštį iki
170°C ir padžiovinti, tuomet jie bus kietesni).
Kol kepa nesitrankyti ir neatidarinėti
orkaitės!
Kol kepa eklerai verdame kremą, kuriam reikės:
2 stiklinės pieno,
200 g cukraus,
200 g sviesto,
2,5 v. š. miltų,
2 a. š. vanilinio cukraus.
Imame du puodus.
Pirmame maišant užverdame pieną su cukrumi.
Antrame užviriname sviestą, supilame sijotus miltus ir
vėl užverdame (šis puodas užverda greičiau).
Į užvirusį pieno puodą supilame sviesto masę.
Viską verdame kol sutirštėja apie 20 min, bet gali
užtrukti ir ilgiau (reikia turėti omeny, kad atvėsęs kremas dar truputį
sutirštės).
Į atvėsusį kremą įdedame vanilinio
cukraus ir išmaišome.
Atvėsusiems eklerams įpjauname ties apačia
peiliu (tik atsargiai! neperpjauti).
Pražiodiname (pirštais išimame tešlos
pertvarėles, jei negerai iškilo) ir šaukštu dedame kremą (po arbatinį šaukštelį).
Skanaus!
p.s. dar aš mėgstu eklerus apšlakstyti ištirpintu šokoladu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą