Vos tik prasideda cukinijų sezonas, šita tema tampa neišsemiama - ką dar įdomesnio pagaminti iš cukinijų? Šį kartą mano akį patraukė kažkokiame žurnale pamatytas keistokas receptas. Ką gi - bandom :)
Reikės:
2 nedidelių cukinijų,
konservuotų šprotų aliejuje,
keleto skiltelių česnako,
2 riekelių ruginės duonos,
3 v. š. obuolių acto,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos,
petražolių, rucolos ar kitokių žolelių.
Cukinijas suraikome storais (1,5 cm) griežinėliais ir apkepiname sausoje keptuvėje (arba grilyje) prieš tai apšlakstę aliejumi, druska, pipirais, kol gražiai apskrus.
Išimtas cukinijas pamarinuojame smulkinto česnako ir acto marinate apie 10 min., jeigu reikia dar dedame druskos ar pipirų.
Į lėkštę dedame cukinijas, ant viršaus - šprotus, patrupiname ruginės duonos, jeigu reikia dar pašlakstome obuolių actu ar aliejumi, puošiame žalumynais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą