2017 m. rugpjūčio 21 d., pirmadienis

cukinija įdaryta fetos sūriu ir quinoa

Kadangi dabar cukinijų pats sezonas, tai tenka vis sukti galvą čia naujo su jomis pagaminus. Neseniai restorane teko ragauti labai panašų patiekalą, tad bandysiu pakartoti ir dar kažką pridėti nuo savęs.
Nuobodžiam cukinijos skoniui šį kartą padės sūrokas feta sūris ir traški kruopa – bolivinė balanda arba kynva (quinoa). Pirmiausiai quinoa reikės išvirti: gerai perskalaujam šaltu vandeniu, kad nusiplautų kartumas, ir išverdame vandenyje santykiu 1:2 apie 15-20 min. Kruopų tūris labai padidėja, gal trigubai, tad reikės tikrai nedaug (prieš verdant dar galima jas minutę sausai paskrudinti).

Taigi, iš viso reikės:
3 nedidelių cukinijų,
80 ml quinoa,
250 g. feta sūrio,
1-2 pomidorų,
keleto skiltelių česnako,
petražolių,
baziliko lapelių,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos. 


Cukinijas išilgai perpjauname pusiau ir išskobiame vidų, gauname tarsi laivelius-dubenėlius į kuriuos krausime įdarą (svarbu nepalikti per storų cukinijos sienelių, nes teks ilgiau kepti, kol jos suminkštės).
Įdarui sumaišome gabalėliais supjaustytą feta sūrį, išvirtą quinoa, smulkintus pomidorus, smulkintą česnaką ir žalumynus.
Cukiniją vos vos aptepame  alyvų aliejumi, paspaudžiant krauname įdarą, šauname į 180°C orkaitę kepti apie 30 min (arba kol cukinijos suminkštės).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą