Kadangi dabar cukinijų pats sezonas, tai tenka vis
sukti galvą čia naujo su jomis pagaminus. Neseniai restorane teko
ragauti labai panašų patiekalą, tad bandysiu pakartoti ir dar kažką
pridėti nuo savęs.
Nuobodžiam cukinijos skoniui šį kartą padės sūrokas feta sūris ir traški kruopa – bolivinė balanda arba kynva (quinoa). Pirmiausiai quinoa
reikės išvirti: gerai perskalaujam šaltu vandeniu, kad nusiplautų
kartumas, ir išverdame vandenyje santykiu 1:2 apie 15-20 min. Kruopų
tūris labai padidėja, gal trigubai, tad reikės tikrai nedaug (prieš
verdant dar galima jas minutę sausai paskrudinti).
Taigi, iš viso reikės:
3 nedidelių cukinijų,
80 ml quinoa,
250 g. feta sūrio,
1-2 pomidorų,
keleto skiltelių česnako,
petražolių,
baziliko lapelių,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
Cukinijas
išilgai perpjauname pusiau ir išskobiame vidų, gauname tarsi
laivelius-dubenėlius į kuriuos krausime įdarą (svarbu nepalikti per
storų cukinijos sienelių, nes teks ilgiau kepti, kol jos suminkštės).
Įdarui sumaišome gabalėliais supjaustytą feta sūrį, išvirtą quinoa, smulkintus pomidorus, smulkintą česnaką ir žalumynus.
Cukiniją
vos vos aptepame alyvų aliejumi, paspaudžiant krauname įdarą, šauname į
180°C orkaitę kepti apie 30 min (arba kol cukinijos suminkštės).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą