2016 m. vasario 9 d., antradienis

pyragas stiklainyje arba greitas šokoladinis pyragas

Šį pyragą gavau dovanų, tiksliau - sausus ingredientus gražiai susluoksniuotus stiklainyje, o šalia - "etiketė" - instrukcija su nurodymais, kaip užbaigti receptą. Labai skani dovana. Teko iš draugės iškaulyti pilną receptą, kad kitą kartą tą gražią birią masę pati galėčiau pasigaminti.
Beje, jau šimtą kartų minėjau, kad šokoladas ir lazdyno riešutai man yra visų desertų esmė ir apskritai gėrių gėris, o mano firminis šokoladinis riešutų pyragas be miltų apskritai yra kažkas nerealaus (ir yra visai panašus į šį pyragą), tik dar kažkodėl nenusipelno blog'o, bet pažadu, kad ir apie jį greitai parašysiu.

O šiam greitai pagaminamam pyragui reikės:
230 g cukraus pudros,
150 g juodo šokolado,
100 g lazdyno riešutų,
110 g miltų,
1 š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
6 kaimiškų kiaušinių,
6 š. rapsų aliejaus.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Šokoladą sutarkuojame drožlėmis.
Riešutus paskrudiname orkaitėje apie 10 min kol atšokinėja luobelės ir šiek tiek pasmulkiname,
Visus birius ingredientus sumaišome dubenyje (o jei pyragą dovanosime - į 0,75 litro talpos stiklinį indą sluoksniuojame pagal spalvas ir viską užbaigiame šokolado drožlėmis).

Kiaušinius keletą minučių labai gerai išplakame dubenyje (elektriniu plaktuvu) kol masė kelis kartus padidėja ir pabąla.
Plakant vis įpilame po du šaukštus aliejaus.
Į masę supilame sausus ingredientus, atsargiai išmaišome ir supilame įkepimo formą.
Kepame 170oC orkaitėje apie 25 min. (labai svarbu šokoladinės masės neperkepti, nes pyragas bus sausas).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą