2025 m. vasario 14 d., penktadienis

labai apelsininis migdolų pyragas

Šį pyragą esu kepusi ne kartą, čia kiek kitokia jo versija.
Visada labai geras, gaivus, lengvas, nes be miltų, labai drėgnas ir labai labai apelsininis.

Reikės:
4 apelsinų,
6 kiaušinių,
250 g migdolų miltų,
75 g rudojo cukraus (+ 2 š. karamelei),
1 a. š. kepimo miltelių,
1 š. sviesto.


Pirmiausiai gerai nuplauname 3 apelsinus ir dedame į puodą, užpilame iki pusės vandeniu ir verdame ant lėtos ugnies pusantros valandos. 
Išvirtus apelsinus susmulkiname kartu su žievele (išimame tik sėklas) ir blenderiu sutriname iki tyrelės.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su dalimi cukraus kol pabąla ir suputoja.
Į trynių masę dedame apelsinų masę ir gerai išmaišome, po to įmaišome migdolų miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Galiausiai į masę atsargiai įmaišome standžiai išplaktus su likusiu cukrumi baltymus.

Kepimo skardą nuimamu dugnu patepame sviestu, beriame ir tolygiai paskirstome porą šaukštų rudojo cukraus ir ant skardos dugno suguldome suraikyto paskutinio apelsino griežinėlius.
Į skardą pilame tešlą ir šauname į 180°C orkaitę maždaug 55 minutėms.
Iškeptą pyragą apverčiame, beriame cukraus pudra arba cinamonu (dar labai tiktų papuošti džiovintų apelsinų cukatomis ar smulkintais pistacijų riešutais).
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą