2024 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

skumbrė itališkai su keptų pomidorų padažu

Tiesiog nerealiai geras skumbrės receptas...
 
Reikės:
1 didelės skumbrės file (2 puselių),
2 pomidorų,
5 skiltelių česnako,
saliero stiebo,
saujos alyvuogių,
saujos kaparėlių,
čili pipiro,
alyvų aliejaus,
kuokšto petražolių,
pipirų,
druskos,

* ciabattos.


Pirmiausiai keptuvėje ant šlakelio aliejaus apskrudiname ciabattos riekeles iš abiejų pusių.
Padažui ant alyvų aliejaus pakepiname smulkintą česnaką, salierą, alyvuoges, kaparėlius, čili pipirą, lengvai pakepus sudedame nublanširuotus ir susmulkintus pomidorus, viską patroškiname, kol nugaruos skysčiai ir padažas vos sutirštės.
Padažą išimame ir išvalytoje keptuvėje apkepame skumbrės file lengvai pavoliotą miltuose, kepame iš abiejų pusių maksimum po 3 min kiekvieną pusę.
Į lėkštės vidurį  dedame skrudintą ciabattą, aplink dedame padažą, ant viršaus keptą skumbrę, beriame žalumynus.
Skanaus!
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą