2024 m. lapkričio 28 d., ketvirtadienis

mascarpone pyragėliai su sirupe konservuotomis apelsinų žievelėmis

Man labai patinka tokie greiti lengvi pyragėliai.
 
Reikės:
lakšto šviežios sluoksniuotos tešlos (pirkau Lidl),
500 g mascarpone sūrio,
1 kaimiško kiaušinio,
indelio koservuotų apelsinų žievelių sirupe.


Tešlą truputį pakočiojame, kad šiek tiek suplonėtų ir padidėtų lakštas, supjaustome į 12 kvadratų, sudedame į silikonines keksiukų formeles - bus pyragėlių pagrindas ir sienelės.
Įdarui išplakame kiaušinį ir sudedame mascarpone, gerai išmaišome, įpilame truputį apelsinų sirupo iš to paties indelio ir dar gerai išmaišome.
Į formeles ant tešlos dedame apelsinų žievelių, ant jų dedame mascarpone kremą ir galiausiai ant pyragėlių višaus dar įspaudžiame po žievelę.
Kepame įkaitintoje 180oC orkaitėje apie 35 min.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą