2023 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

šokoladinis cheesecake'as su riešutais

Dar vienas nuostabus cheesecake receptas. Nors čia jau ir visas tortas 😀
Sotaus ir sodraus skonio, pakaks mažyčio gabalėlio ir jausitės "užsidesertinę" visai dienai 😀
 
Reikės:
350 g sausainių,
160 g sviesto,
1 stiklinė žemės riešutų,
2 š. sezamo sėklų,
300 g karamelės (karamelizuoto kondensuoto pieno),
150 g juodo šokolado,
500 g mascarpone sūrio,
sauja liofilizuotų uogų (geriau rūgščių).
 

Pirmiausiai susmulkiname sausainius, ištirpiname sviestą, sumaišome ir dedame į torto formą nuimamais kraštais išklotą kepimo popieriumi, suformuojame torto pagrindą, kepame 180°C orkaitėje iki 10 min.
 
Kol pagrindas kepa, sausoje keptuvėje paskrudiname pasmulkintus riešutus, vėliau sudedame sezamo sėklas (jas skrudiname trumpai, kad nesudegtų), dedame karamelę ir viską gerai išmaišome, sudedame ant torto pagrindo.
 
Puode storu dugnu ant mažos ugnies ištirpiname susmulkintą šokoladą, dedame mascarpone, maišome ant mažos ugnies, kol masė tampa vientisa, neužviriname, supilame ant torto viršaus ir išlyginame, viršų puošiame liofilizuotomis uogomis.
Pravėsus dedame į šaldytuvą pagulėti per naktį.
Skanaus!
 
 

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą