2022 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

ispaniškai lietuviška vieno puodo vakarienė: kalakutienos, chorizo ir sezoninių daržovių troškinys

Kaip man kartais patinka tiesiog atsidaryti šaldytuvą ir improvizuoti iš visko, ką ten randi... o šiuo metų laiku tikrai yra daug daržovių, kurias "naikinti" yra ir malonumas (nu, kad nesimėtytų šaldytuve), ir skonis (net daržovių nevalgantys nepaneigs, kad dabar daržovės pačios skaniausios, visos šviežios...) 😄
Taigi šiandien šaldytuve buvo puskilogramis kalakutienos ir keletas užsilikusių chorizo dešrelių, plius dar visas asortimentas iš mamos daržo... bet apie viską iš eilės...
 
Reikės:
500 g kalakutienos krūtinėlės,
150 g chorizo dešrelių,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
3 nedidelių morkų,
2 paprikų,
pusės cukinijos,
4 nemažų bulvių, 
1-2 didelių mėsingų pomidorų,
2-3 š. pomidorų pastos,
čili pipiro,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Gamyba, kaip ir produkcija, paprasta, puode storu dugnu alyvų aliejuje pačirškiname smulkintą svogūną, česnaką, kiek vėliau dedame morkas, papriką, čili pipirą, padruskiname ir paprieskoniuojame. 
Kai viskas šiek tiek apskrunda sudedame kalakutienos gabalėlius ir juos taip pat šiek tiek apskrudiname.
Tuomet sumetame pasmulkintą griežinėliais chorizo, blanširuotą (be odos) didelį didelį mėsingą pomidorą, pomidorų pastos, smulkintą kubeliais cukiniją ir bulves.
Viską troškiname po dangčiu apie pusvalandį, galima ir ilgiau.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą