Turbūt panašių receptų jau buvo šiame blog'e, tai prašom - dar vienas variantas.
Reikės:
250 g makaronų,
2 saliero stiebų,
1 mažo svogūno,
keleto skiltelių česnako,
čili pipiro,
10 vnt krevečių,
10 vnt mažų aštuonkojų,
keleto šviežių pomidorų,
balto vyno,
šviežio kvapnaus alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos,
šviežių petražolių.
Pirmiausiai alyvų aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, salierą, česnaką ir keletą griežinėlių čili pipiro.
Tuomet sudedame išlukštentas krevetes (paliekame tik uodegėles) ir aštuonkojus, kai krevetės parausta, o aštuonkojai "susigarbanoja", sudedame blanširuotus ir susmulkintus pomidorus, beriame druską, šliūkšteliame vyno.
Nugaravus vynui (po minutėlės) suverčiame į padažą makaronus, išvirtus kaip nurodyta ant pakuotės (su šlakeliu vandens iš makaronų), išmaišome.
Viską krauname į lėkštes ir ant viršaus užbarstome juodųjų pipirų ir smulkintų petražolių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą