2015 m. rugsėjo 22 d., antradienis

šamo file su keptu moliūgu ir rukola

Ne karta jau minėjau, kaip mes mėgstam žuvį, o šitas patiekalas tiesiog tobulai subalansuotas... Visų patiekalo dalių skoniai tiesiog idealiai dera tarpusavy... mhmm...

Reikės:
2 gabalėlių šviežio šamo file (iš Šaminės),
keleto skiltelių česnako,
1 š. kaparėlių,
saujos rukolos,
1/4 moliūgo,
gabalėlio imbiero,
aliejaus ir sviesto kepimui,
džiovintos kalendros,
truputėlio cukraus,
druskos.


Gaminame labai greitai ir paprastai.
Pirmiausiai supjaustome moliūgą ir smulkiai sukapojame imbierą.
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir dedame gabalėlį sviesto.
Moliūgą pakepiname iki malonaus minkštumo, beriame susmulkintą imbierą, druską, vos vos cukraus (nepersaldinti!) ir pabaigoje įberiame džiovintos kalendros.

Į kitą keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto, suberiame plokštelėmis supjaustytą česnaką ir minutėlę pačirškiname.
Dedame šamo file ir apkepame abi puses po keletą minučių, tik svarbu neperkepti, kad viduje išliktu rausvas!
Į pabaigą suberiame kaparėlius.

Šamą dedame į lėkštes, barstom druska, supilam padažą iš keptuvės.
Šalia dedame moliūgų garnyrą ir saują rukolos.
Tobulas lengvas vakarienės patiekalas...
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą