2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

pasta su pomidorais ir kiaulienos juostelėmis

Pasta gana dažnas patiekalas ant mūsų stalo ir labai mėgiamas. Pastą gaminame įvairiai, tik padažui vengiame naudoti pienus ir grietinėles, nes pieno apskritai nevalgome. Šį kartą pasta bus labai paprasta, bet ne visai prasta. Taigi,

reikės:
spaghetti makaronų,
keptos kiaulienos,
1 svogūno,
keleto skiltelių česnako,
keleto gerai išnokusių pomidorų,
kelto saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje),
saujos kalamata alyvuogių,
šaukšto pomidorų pastos,
alyvų aliejaus kepimui,
druskos,
pipirų,
keleto šakelių baziliko,
tarkuoto parmigiano.


Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės, svarbu kad būtų al dente (nepervirti).
Kiaulieną (turėjau likutį gabale keptos sprandinės) suplėšome/supjaustome juostelėmis.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepiname kiaulieną kol truputį apskrunda, po to kas keletą minučių dedame smulkintą svogūną, česnaką, blanširuotus ir susmulkintus pomidorus, džiovintus pomidorus, alyvuoges, pomidorų pastą ir prieskonius.
Baigus padažui troškintis į keptuvę suverčiame makaronus ir viską permaišome.
Krauname į lėkštes ir beriame tarkuoto parmigiano.
Ant viršaus pabarstome baziliko lapelių.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą