2025 m. balandžio 12 d., šeštadienis

salotos su paskrudintomis kepenėlėmis

Labai mėgstu kepenėles, ypač skaniai paruoštas 😊o paskutiniu metu jas pamėgau dar labiau.
O dar kepenėlės yra baisiai naudingas produktas, turi daug vitaminų, mikroelementų ir kitų sveikatai naudingų dalykų.

Reikės (4 porcijoms):
800 g vištos kepenėlių,
3 svogūnų,
1 paprikos,
salotų lapų,
1 apelsino,
kumino,
kalendros,
čiobrelio,
muskato,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
kuokšto petražolių,
pipirų,
druskos.


Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, paprikas plonomis juostelėmis ir viską pakepiname keptuvėje ant alyvų aliejaus, dedame muskato, čiobrelio, drukos ir pipirų, pabaigoje pašlakstome balzamiko, neperkepti.

Kepenėles sutvarkome (nupjauname plėves, nuplauname) ir dedame į įkaitintą keptuvę vienu sluoksniu (reikės kepti per 2 kartus), kad kepenėlės kepdamos gražiai apskrustų, kepant abi puses pabarstome druska, kuminu, kalendra, pipirais, apverčiame ir kitą pusę vėl gausiai barstome prieskoniais, kepame ant didesnės kaitros ir ne ilgiau 10-12 minučių, kad neperkeptų, bet išorėje turi gražiai apskrusti.

Į lėkštes dedame salotų lapus, pašlakstome alyvų aliejumi, ant viršaus dedame svogūnų-paprikos pagardą, suraikytą apelsiną, kepenėles, petražoles, pašlakstome balzamiku.
Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą